Åndedrætsterapi (bevidst sammenhængende vejrtrækning) er en blid teknik, der giver indsigt i og forståelse af, hvad der ligger bag de spændinger, frustrationer, mønstre, smerter m.m., vi oplever i kroppen.

Vi udvikler forsvars- og overlevelsesmekanismer i situationer, vi oplever som livstruende og vi tilbageholder åndedrættet. Forsvarsmekanismerne sætter sig i kroppen, sammen med de energier, vi modtager fra vores omverden. På den måde opstår blokeringer – som et oprindeligt psykisk forsvar, der bl.a. fastholdes i et muskelpanser.

I åndedrætsterapien – når vi trækker vejret sammenhængende, vil gamle, nogle gange ’glemte’ oplevelser aktiveres igen. Dette og giver os muligheden for at ændre vores perception af oplevelsen. Når vi får fat i det fortrængte indhold i kroppens blokeringer og arbejder med de følelser og tanker, der dukker op, kan vi heale gamle traumer, integrere fortrængte sider, hente vore ubrugte ressourcer frem og få et nyt fundament at udvikle os videre på – kropsligt, følelsesmæssigt og mentalt.

Udover hvad åndedrætsterapien kan gøre for vor vores ubevidste tilstand, har den også en yderst gavnlig effekt på vores nervesystem, jordforbindelse og nærver. Det vil sige den måde vi er i verden på.

Åndedrætsterapi

Hvordan foregår en behandlig?

Vi stater med en lille samtale og derefter foregår sessionen på en madras på gulvet med et tæppe over dig (vær iført tøj der ikke strammer). Du guides ind i denne vejrtrækningsteknik som godt kan give dig følelsen af en mindre trancetilstand, hvor du dog stadig er fuld til stede (ikke at sammenligne med hyperventilation).

Undervejs vil jeg støtte dig og din vejrtrækning ved at trykke dig blidt i maven, som er vores følelsesmæssige skraldeplads, samt aktiverer kroppens forskellige triggerpunkter.

Dit ubevidste vil fører dig derhen, hvor du har allermeste brug for det, og giver dig muligheden for at accepterer dét, der bliver bevidst! Dine følelser omkring det indtil nu. Dette giver dig mulighed for at stoppe kampen og forsvaret – hvilket fører til forløsningen.


Ordet rebirthing kommer af, at dit ubevidste ofte vil fører dig til minder fra din fødsel og din tidlige barndom f.eks., hvordan din første vejrtrækning var. Ligeledes indikerer ordet også en ny start og et nyt fundament for dit fremtidige liv”

Testimonials

Hvad siger klienterne?

Jeg har under flere omgange været under Charlottes kærlige behandling, samt deltaget på de workshops hun afholder. Hun ved hvor hun skal ”trykke” og hvad hun skal spørge om, for at få fat i de rigtige følelser hos mig. Det har til tider været hårdt arbejde, men altid med fuld respekt for mit velbefindende. 

Jeg har altid forladt Charlotte med et lettere og mere åbent sind. En eller anden form for befrielse på en rigtig god måde.

Charlotte er top professionel og giver mine absolut bedste anbefalinger, til at blive behandlet af hende og den varme og omsorg som hun giver”

Tomas

NLP Træner og Enneagram Master

Jeg startede hos Charlotte fordi jeg var blevet sygemeldt med stress og havde meget angst. Jeg kunne næsten ikke holde ud at være til og havde virkelig brug for hjælp.

Ved hjælp af åndedrætsterapien og Charlottes dybe indsigt i mennesket, fik Charlotte mig stille og roligt til at give slip på alt hvad jeg var bange for og jeg følte at jeg blev mentalt mange kg lettere.

Jeg har lært at acceptere og give slip på de svære ting nu – uden at have brug for Charlottes hjælp, Dette har øget min selvbevidsthed og livskvalitet væsentligt”

Anne Mette, 30 år

Jeg blev anbefalet Charlotte, fra en anden behandler (var sygemeldt med stressforløb) der mente, nu var det hensigtsmæssigt at få noget mere krop på og tale lidt mindre.

Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg gik ind til, men Charlotte førte mig i trygge omgivelser ind i et rum, hvor jeg blev væsentligt mere bevidst om hvem jeg i virkeligheden er, hvilke værdier jeg har og hvordan jeg ønsker at leve mit liv. De indsigter førte i sidste ende til en skilsmisse og ny karriere.

Charlotte har været en kolossal støtte i mit indre oprydningsarbejde, som har ført til øget selvværd og selvtillid og en ”stemme”, der bliver lyttet til. De varmeste anbefalinger herfra – at blive bevidst om det ubevidste er en gave”

Anonym