Åndedrætsterapi


Hvad er en behandling?

Åndedrætsterapi, også kaldet rebirthing, er en blid åndedrætsteknik (bevidst sammenhængende vejrtrækning), der giver indsigt i og forståelse af, hvad der ligger bag de spændinger, frustrationer, mønstre, smerter m.m., vi oplever i kroppen.

Vi udvikler forsvars- og overlevelsesmekanismer i situationer, vi oplever som livstruende og vi tilbageholder åndedrættet. Forsvarsmekanismerne sætter sig i kroppen, sammen med de energier, vi modtager fra vores omverden. På den måde opstår blokeringer – som et oprindeligt psykisk forsvar, der bl.a. fastholdes i et muskelpanser. Ved at trække vejret sammenhængende, vil gamle, nogle gange ’glemte’ oplevelser aktiveres igen og dermed give os mulighed for at ændre vores perception af oplevelsen. Når vi får fat i det fortrængte indhold i kroppens blokeringer og arbejder med de følelser og tanker, der dukker op, kan vi heale gamle traumer, integrere fortrængte sider, hente vore ubrugte ressourcer frem og få et nyt fundament at udvikle os videre på – kropsligt, følelsesmæssigt og mentalt. Åndedrætsterapi giver større selvforståelse, selvaccept og ansvarlighed og dermed mere balance og energi i dit liv.

Ordet rebirthing kommer af, at dit ubevidste ofte vil fører dig til minder fra din fødsel og din tidlige barndom f.eks., hvordan din første vejrtrækning var. Ligeledes indikerer ordet også en ny start og et nyt fundament for dit fremtidige liv. 


Hvordan foregår en behandling?

Med samtale indkredser vi ønsker, blokeringer og udfordringer og fortsætter derefter med åndedrætsterapi som foregår på en madras på gulvet med et tæppe over dig (vær iført tøj der ikke strammer). Jeg guider dig ind i denne vejrtrækningsteknik som godt kan give dig følelsen af en mindre trancetilstand, hvor du dog stadig er fuld til stede (ikke at sammenligne med hyperventilation). Undervejs vil jeg støtte dig og din vejrtrækning ved at trykke dig blidt i maven, som er vores følelsesmæssige skraldeplads, samt kroppens forskellige triggerpunkter. Dit ubevidste vil fører dig dig derhen hvor du har allermeste brug for det, og giver dig muligheden for at accepterer dét, der bliver bevidst. Ikke i den forstand at du skal accepterer, alt hvad der er sket dig i livet - men i den forstand at du accepterer dine følelser omkring det indtil nu og dermed giver dig mulighed for at stoppe kampen og forsvaret - hvilket fører til forløsningen.
Efter en behandling kan du både føle dig opløftet, fuld af energi, gråd mm. Hvad dit ubevidste bringer til overfladen er altid dét rigtige.

Rebirthing kræver ikke andet end at trække vejret og være afslappet.

Varighed ca. 1½ time.
BOOK HER